PrePaid luottokortti

PrePaid luottokortti on PrePaid pankkikortti, jolla maksetaan sinne etukäteen ladatulla rahalla. Eli se ei ole varsinainen luottokortti, vaan maksukortti, jonne ladataan etukäteen haluttu summa rahaa. Nimestään huolimatta se ei siis ole luottokortti.

Mitä sinun on hyvä tietää yhä enemmän yleistyneestä PrePaid ominaisuudella toimivasta luottokortista? Autamme sinua tutustumaan PrePaid maksukortteihin, niiden erilaisiin ominaisuuksiin, sekä myös milloin PrePaid maksukortti on paras vaihtoehto.

Kuinka PrePaid luottokortti toimii?

Olet varmaan törmännyt puhelimiin hankittaviin PrePaid liittymiin. PrePaid tarkoittaakin etukäteen maksettua, eli ensin ladataan saldoa, jota sitten käytetään haluamallaan tavalla.

PrePaid luottokortti toimii siis samalla periaatteella, kuin PrePaid puhelinliittymä. Voit käyttää sitä haluamissasi paikoissa, haluamallasi tavalla. Kun kortilla oleva saldo on vähissä tai se loppuu, voit ladata sinne lisää rahaa käytettäväksi.

Monella PrePaid kortteja tarjoavilla yrityksillä on olemassa mobiilisovellus, jonka avulla kortilla olevaa saldoa voi seurata ja mahdollisesti jopa ladata lisää rahaa verkkopankin kautta.

Mistä PrePaid luottokortti on mahdollista hankkia?

PrePaid luottokortti ei ole konseptina yleistynyt Suomessa, vaikka muualla maailmalla, etenkin Yhdysvalloissa se on hyvin yleinen maksuväline. Kotimaisista pankeista vain Aktia on aiemmin tarjonnut PrePaid luottokorttia asiakkailleen, mutta ilmeisesti huonon menekin vuoksi sitä ei enää ole heidän kauttaan mahdollista saada.

Suomalaiset asiakkaat voivat kuitenkin valita muiden palveluntarjoajien PrePaid maksukortteja ulkomaisten toimijoiden valikoimista.

Vertailussa 4 erilaista PrePaid maksukorttia

Kun olet hankkimassa PrePaid korttia, haluat myös varmasti tietää, mitä ominaisuuksia kortteihin kuuluu. Alla olevassa vertailussa on selkeästi kuvattu eri korttien ominaisuudet, sekä suurimmat eroavaisuudet. Vertailussa olevat PrePaid luottokortit ovat Bunq easyMoney, Paysafecard, Revolut Prepaid card, sekä Skrill Prepaid Mastercard.

PrePaid Luottokortin hyödyt

PrePaid luottokortti, eli kortti jossa ei ole luottoa saattaa ensin kuulostaa turhalta. Eikö Debit-kortti, eli tuttavallisimmin pankkikortti olisi parempi vaihtoehto? Vaikka PrePaid luottokortissa ei varsinaista luottoa olekaan, on niistä oikeasti apua monissa tilanteissa, sillä niiden ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset oikean luottokortin kanssa.

Jos olet varaamassa hotellia, lentoja tai ostamassa tuotteita verkossa, voi käydä niin ettei Visa Electronia tai muita pelkkiä Debit-kortteja hyväksytä, vaan verkkokaupat vaativat luottokortin. PrePaid luottokortti yleensä siis käy maksuvälineenä myös näissä tilanteissa.

Monella PrePaid luottokortilla on mahdollista maksaa ostoksensa eri valuutoissa ilman valuutan vaihdosta syntyviä kustannuksia. Osa PrePaid luottokorteista on myös mahdollista saada täysin virtuaalisena, eli pelkästään älypuhelimen avulla käytettävänä.

Lapselle tai nuorelle PrePaid luottokortti voi olla hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi kortiksi. Näin omia rahoja ja niiden kulutusta on helppoa seurata ja opetella rahankäyttöä turvallisesti. PrePaid, eli kertakäyttö luottokortti ei mahdollista tilin ylittämistä, joten sen käyttö on lapselle turvallista.

PrePaid luottokortin mahdolliset huonot puolet?

PrePaid luottokorttien huonoja puolia ovat palvelusta riippuen korkeat kustannukset, sekä alhaiset maksurajat. Esimerkiksi rahan nostosta automaatilla voidaan velottaa 3,50€ pelkästään 20€:n nostamisesta. Tämä on suhteettoman suuri kulu ja ehdottomasti huono puoli. PrePaid luottokorttia kannattaakin siis käyttää vain maksamiseen.

PrePaid luottokortti ei myöskään tarjoa korotonta, kuten ei myöskään korollista maksuaikaa, eli osamaksun tuomaa joustoa ei PrePaid maksukortti tarjoa. Kortilla onkin siis oltava katetta, jotta sillä voisi maksaa. Nämä ovat isoja miinuksia, jos luotto-ominaisuudet olisivat tarpeellisia käytettäväksi. Toisaalta taas ei kuitenkaan tarvitse miettiä luotolle kertyvästä korosta.

Yleensä PrePaid luottokortit sisältävät myös varsin alhaisen saldorajan. Eli kortille ei pysty siirtämään kovin suuria summia, joka rajoittaa kortin käyttöä. Saldorajat voivat myös erota nuorten ja aikuisten korttien välillä, kuten Paysafecardin Mastercardin kohdalla.

PrePaid maksukorttien kuukausi-, ja vuosimaksut, sekä muut kulut voivat nousta korkeiksi. Vuosittaiset kulut voivat olla jopa yli 100 euroa. Kuitenkin PrePaid luottokortti on vaihtoehto kuluttajille, joiden ei ole mahdollista saada tavallista luottokorttia käytettäväksi.

Kenelle PrePaid maksukortti on sopiva?

PrePaid luottokortti on sopiva erityisesti, jos asiakkaalla ei ole varsinaista luottokorttia. PrePaid luottokorttia on paljon helpompi hakea ja sen vaatimukset on todella helppoa täyttää. Jos siis et omista luottokorttia, mutta teet paljon verkko-ostoksia tai matkustelet paljon, on se sinulle hyvä vaihtoehto.

PrePaid luottokortti on myös hyvä valinta oman kulutuksen seurantaan. PrePaid maksukortilla voi käyttää vain kortille ladatun saldon verran, joten budjettisi pysyy hallinnassa. Anonyymi PrePaid luottokortti ei myöskään ole yhteydessä omaan pankkitiliisi, joten tililläsi olevat rahat ovat turvassa.

PrePaid maksukortti sopiikin siis henkilölle, joka:

 • Ei omista luottokorttia
 • Ei halua omistaa luottokorttia
 • Pitää tarkkaa kirjaa omasta taloudestaan
 • Matkustelee paljon tai tekee runsaasti verkko-ostoksia
 • On tarkka anonyymiydestä tai turvallisuudesta nettiostosten teon kanssa
 • Hyvä väline lapselle tai nuorelle opetella rahankäyttöä

Kuka voi saada PrePaid luottokortin?

PrePaid luottokortin voi hankkia lähes kuka tahansa täysi-ikäinen. Täysi-ikäinen voi myös hankkia kortin lapselle tai nuorelle. Yleensä PrePaid maksukortin käyttäjän on oltava vähintään 7-vuotias.

Myöskään maksuhäiriömerkintä ei ole este PrePaid luottokortin hankkimiseen. Kortin voi myös saada, vaikka ei omistaisi pankkitiliä. Kuitenkin jotkin kortinmyöntäjät vaativat korttia hakevan henkilön olevan EU-, tai ETA-maan kansalainen tai asuvan alueella pysyvästi.

Vaatimukset PrePaid luottokortin saamiseksi:

 • Ostajan oltava vähintään 18-vuotias
 • Korttia käyttävän henkilön tulee olla vähintään 7-vuotias
 • Kortin hakijan oltava EU- tai ETA-maan kansalainen tai asukas

PrePaid luottokortin hankkimista ei kuitenkaan estä:

 • Voimassa oleva maksuhäiriömerkintä
 • Et omista pankkitiliä

Maksuvaihtoehdot monipuolistuvat

PrePaid maksukortti onkin suosittu matkailijoiden ja verkko-ostoksia paljon tekevien keskuudessa. Monipuoliset maksuvaihtoehdot auttavat kuluttajaa löytämään parhaimman vaihtoehdon. PrePaid maksukortin hankkimisen helppous, sekä sen monipuolinen käyttö tukevat kortin hankintaa.

Myös erilaiset mobiilit maksutavat yleistyvät niin Suomessa, kuin kansainvälisesti. Erilaiset rahansiirrot kuluttajalta toiselle, niin kotimaassa, kuin kansainvälisesti on monelle nykypäivää. Jos siirrät rahaa usein, voi mobiililompakko olla hyödyllinen väline käyttöösi. Voit vertailla erilaiset mobiililompakot avullamme täältä.