Ilmainen luottokortti

Miten luottokortti voi olla ilmainen? Luottokortti jossa ei ole kuukausi-, tai vuosimaksua sisältää yleensä erilaisia kortin käyttöön liittyviä kuluja.

On kuitenkin myös olemassa kortteja, joiden käytöstä ei tule ylimääräisiä kuluja, kun luottokorttilasku maksetaan kerralla pois. Tällöin on mahdollista hyötyä luottokortin tuomista eduista, ilman ylimääräisiä kuluja.

Sivuiltamme löydät markkinoiden tarjoamat vuosimaksuttomat luottokortit, sekä niihin sisältyvät korot, kulut ja korttien myöntämisehdot ja voit helposti vertailla löytääksesi sinulle parhaimman vaihtoehdon.

Esittelyssä luottokortit ilman vuosimaksua

 • Bank Norwegianin luottokortti
 • Komplett Bankin luottokortti
 • Nordea Stockmann Mastercard
 • Nordea TUOHI Mastercard
 • OP K-Plussa Maksuaika
 • S-Etukortti Visa asiakasomistajille
 • ST1 Mastercard
 • ST1 Visa

Millaisia kuluja vuosimaksuttoman luottokortin käytöstä voi syntyä?

Suomessa myönnettävissä luottokorteissa on yleensä jonkinlainen vuosi-, tai kuukausimaksu. Kortti ei siis tällöin ole täysin kuluton ja kortti itsessään maksaa, vaikka et sitä käyttäisi ollenkaan. Vaikka vuosi-, tai kuukausimaksua ei olisi, ei se siltikään tarkoita kortin käytön olevan ilmaista.

Osa korteista on kuitenkin kuluttomia, kun luottokorttilasku maksetaan kerralla pois. Tämän jälkeen ei tule erillisiä tilinhoitomaksuja tai kuluja, eli oikealla tavalla käytettäessä ovat kyseessä ilmaiset luottokortit.

Vuosimaksun lisäksi kortista voi syntyä korkokuluja käytetyn luoton osalta. Luottokorttia käytettäessä alkaa korkoa kertyä luoton osasta, jota ei makseta korottoman maksuajan puitteissa.
Eli jos et maksa luottokorttilaskua kerralla, jäljelle jäävästä osuudesta alkaa kertyä korkoa.

Tilinhoitokuluja puolestaan tulee käytettäessä luotto-ominaisuutta. Tilinhoitopalkkiot ovat yleensä muutamia euroja kuukaudessa. Niiden lisäksi voidaan myös periä erillistä laskutuslisää. Jotkut rahoitusyhtiöt kuitenkin perivät joko tilinhoitopalkkion, laskutuslisän tai jopa molemmat, vaikka luotto maksettaisiin kerralla pois, eli jokaisena kuukautena, jolloin korttia käytetään.

Kustannuksia voi myös syntyä, jos luotolta tehdään käteisnostoja tai rahaa siirretään pankkitilille. Näistä tapahtumista veloitetaan tavallisimmin 1-3 euroa, sekä 2-3% nostettavan tai siirrettävän rahan määrästä. Rahaa ei siis yleensä kannata nostaa tai siirtää luottokortilta.

Myös ulkomailla käteistä nostettaessa saattaa tulla erillinen palvelumaksu, joka on yleensä muutaman euron suuruinen. Ulkomailla matkustettaessa kannattaa huomioida paikallisessa valuutassa maksaminen ja mahdolliset valuutanvaihtokulut. Nämä ovat yleensä pieniä, prosentuaalisia kuluja, mutta pankki voi veloittaa myös kiinteähintaisia, tapahtumakohtaisia maksuja.

Kuluja syntyy myös laskun vastaanottamisesta paperisena. Useimmat pankit veloittavatkin pari euroa paperilaskusta, joten yleensä maksuton e-lasku on järkevin valinta.

Jos siis maksat luottokorttilaskun kerralla pois, parhaimmillaan pääset nauttimaan kortin tuomista eduista ilman mitään kustannuksia. Kortin järkevä käyttö kannattaakin, sillä saat joustovaraa talouteesi ja käytössäsi on ilmainen luottokortti, helpottamassa elämää.

 • Luottokortin käyttäminen on mahdollista ilman lisämaksuja
 • Kun maksat luoton pois korottoman maksuajan aikana, et joudu maksamaan korkoja
 • Luottokortin käyttö voi olla ilmaista, jos kuukausimaksuja ei ole
 • Myös muihin kuluihin, kuten käteisnoston ja valuuttamaksujen kuluihin kannattaa tutustua

Luottokortin omistaminen kannattaa, vaikka luoton maksaisi aina heti pois

Luottokortilla maksamisella voit hyötyä ainakin seuraavilla tavoilla

Luottokortilla maksaessa saat kortin ehdoista riippuen korotonta ja kulutonta maksuaikaa 30-50 päivää. Saat siis joustoa talouteesi, jos vaikka esimerkiksi joudut tekemään isomman ostoksen ennen palkkasi maksupäivää.
Luottokortti tarjoaa ostoturvan. Ostoturvan ansiosta esimerkiksi, jos tilaamasi tuote ei tule tai se hajoaa toimituksen aikana, eikä kauppa pääse kanssasi sopimukseen, voi luottoyhtiö korvata sinulle siitä aiheutuneen vahingon.
Osa korteista tarjoaa myös erillisen vakuutuksen, joka on voimassa myös tuotteen saamisen jälkeen, esimerkiksi 180 päivää. Vakuutus siis korvaa myös ostokselle sattuneet vahingot.
Jotkut ilmaiset luottokortit sisältävät myös matkavakuutuksen, joka on automaattisesti voimassa, jos matka ostetaan luotto-ominaisuudella.

Näistä syistä moni suosiikin luottokorttia vain suurimpien ostosten kohdalla, päästäkseen hyötymään kortin tuomista eduista. Kortti kannattaakin olla vähintään varalla lompakossa.

Vertailussa vuosi- ja kuukausimaksuttomien luottokortien korot – löydä halvin kortti

Alla olevaan taulukkoon ovat listattu vuosimaksuttomat luottokortit, niiden korot, sekä tilinhoitomaksut. Maksat kuitenkin luotostasi korkoa vain, jos et maksa luoton saldoa pois yhdellä kertaa.

Luottokortti voi olla aidosti ilmainen

Luottokortin suurimpiin etuihin kuuluvatkin koroton maksuaika ja turva verkko-ostoksia tehdessä. Luottokortteihin voi myös sisältyä bonusohjelma tai matkavakuutus, jotka kompensoivat kortin luotto-ominaisuuden käytöstä syntyneitä kustannuksia. Luottokortin tarvetta kannattaa silti miettiä tarkoin, sillä jos luottolaskua lyhennetään vain minimisummalla, kasvavat korkokulut nopeasti suureksi.

Parhaimmassa tapauksessa, oikein käytettynä luottokortti on todella maksuton. Se kuitenkin vaatii luotto-osuuden maksamisen pois aina laskun tullessa, mutta näin toimimalla pääset nauttimaan muista luottokortin tuomista eduista.