Krypto luottokortti – 3 parasta bitcoin luottokorttia vuonna 2023

Bitcoin luottokortti

Krypto luottokortti tai Bitcoin-luottokortti on maksukortti, jonka avulla pystyt muuttamaan kryptovaluuttasi fiat-valuutaksi ja käyttämään niitä päivittäisessä maksamisessa. 

Koska kryptovaluuttoja hyödyntävä maksukortti toimii maksaessa samalla tavalla kuin perinteiset maksukortit, maksutapaa voi käyttää ostoksien tekemiseen netissä ja esimerkiksi erilaisten tilauspalveluiden, kuten Netflixin ja Spotifyn maksamiseen. Tätä nykyä krypto luottokorttia on myös mahdollista käyttää talletusten tekemiseen kryptovaluuttoja tukevilla pikakasinoilla.

Kryptovaluuttoja hyödyntävät luottokortit ovat suhteellisen uusi maksuväline, joten kovin moni kuluttaja ei ole vielä omaksunut korttia käyttöönsä. Kortteihin liitettyjen lisäpalveluiden ja etujen määrä myös kasvaa jatkuvasti erilaisten palveluntarjoajien määrän lisääntyessä ja kilpailun kasvaessa. Seuraavaksi tutustumme kolmeen suosituimpaan krypto luottokorttiin tarkemmin.

1. Crypto.com – paras krypto luottokortti

Crypto.com on yhdysvaltalainen yritys, joka tarjoaa viisi erilaista maksukorttia, joiden taso määräytyy omistamasi CRO-kryptovaluutan määrän mukaan. CRO on Crypto.comin oma kryptovaluutta, jonka hankkimista voi hieman verrata Crypto.comin osakkeiden ostamiseen.

Crypto.comin korttien käyttäminen tuottaa asiakkaille hyvin paljon erilaisia etuja. Asiakkaille tarjotaan paljon palkintoja, alennuksia ja ilmaisia etuja laajan yhteistyökumppaniverkoston kautta.

Asiakkailla on mahdollisuus hyödyntään suurten toimijoiden, kuten Airbnb:n, Amazon Prime Videon, Expedian, Netflixin tai Spotifyn tuotteita joko hyvillä alennuksilla, lisäpalveluilla ja eduilla tai joissain tapauksissa jopa kokonaan maksutta.

Crypto.comin kortit eivät ole varsinaisia luottokortteja, vaan PrePaid Visa-kortteja, joiden avulla voit maksaa jo omistamillasi kryptovaluutoilla tai fiat-valuutoilla.

2. Revolut – helppo valinta uusille asiakkaille

Revolut tarjoaa yrityksille, sekä kuluttajille maksukortteja, joita voi käyttää kryptovaluutalla maksamiseen. Revolutin valikoimassa on monta erilaista vaihtoehtoa, joissa on suuria eroja. 

Revolutilla on yli kahdeksan miljoonaa käyttäjää. Tämän lisäksi Revolut tarjoaa verkoston, palvelut ja työkalut, joiden avulla sekä yritykset, että kuluttajat voivat hyödyntää Revolutin tarjoamia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja maksamiseen kryptovaluuttojen avulla.

Revolut-palveluun on helppoa avata tili suoraan internetin kautta. Annat vain Revolutin sivustolla oman puhelinnumerosi, jonka jälkeen palvelu lähettää sinulle tekstiviestinä linkin, jonka kautta saat ladattua Revolut-sovelluksen. Sovelluksessa pääset helposti rekisteröitymään käyttäjäksi ja täyttämään omat tietosi. Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus tilata käyttöösi Revolut kortti.

3. Wirex – suosituin bitcoin luottokortti Euroopassa

Wirexin palvelu mahdollistaa yli 20 eri valuutan käyttämisen. Wirexin alustalla voit käyttää monien perinteisten fiat-valuuttojen, kuten eurojen, dollarien ja puntien lisäksi suosituimpia kryptovaluuttoja.

Myös Wirexillä on asiakkaiden käyttöön tarkoitettu sovellus, jonka helppokäyttöisillä toiminnoilla saat siirrettyä rahaa, vaihdettua valuuttoja ja muutettua asetuksia, kuten esimerkiksi maksurajoja.

Maksukorttiin kuuluvat IBAN-pankkitilit, sekä myös cashback-toiminto, jonka ansiosta saat kaikista ostoksistasi  takaisin 0,5%. Jos lompakossasi on Wirex-kolikoita, saat cashbackin 1,5%:n suuruisena. Kannattaa kuitenkin huomioida että cashback maksetaan Bitcoineina. 

Wirex-tilin, sekä kortin luominen on ilmaista ja sinulla on mahdollisuus luoda tili joko Dollareissa, Euroissa tai Punnissa. Wirex veloittaa tilinhoitomaksuna valuutasta riippuen noin 1,20€/kk riippuen siitä, minkä valuutan valitset käyttöösi.

Wirex-tilin luominen on nopea ja helppo prosessi, jonka lisäksi saat henkilöllisyytesi vahvistettua nopeasti, yleensä muutaman tunnin sisällä. Tämän jälkeen voit tilata Wirex-kortin käyttöösi ja se toimitetaan sinulle asuinmaastasi riippuen yleensä 2-15 päivässä. 

Yhteenveto

Kryrptovaluuttoja hyödyntäviä luotto-, ja maksukortteja on alkanut ilmestymään markkinoille paljon ja kuluttajilla on nykyisin hyvin valinnanvaraa korttien suhteen. Eri palveluntarjoajien korteissa on valtavasti eroja niin käytettävyyden, valuuttakurssien, kuin myös etujen ja maksujen suhteen.

Osa korteista ovat perusominaisuuksiltaan ilmaisia tai maksuttomia, mutta parhaimmat, maksulliset kortit sisältävät erilaisia etuja, kuten alennuksia, pääsyn lentokentän loungeen tai lisäpalveluita, kuten Netflixin tai Spotifyn käytön ilmaiseksi. 

Korttien tarjontaa ja ominaisuuksia kannattaa vertailla huolella, sillä kryptokorttien kuluissa ja ominaisuuksissa on suuria eroja.