Paras luottokortti matkustamiseen

Matkailijalle suunnattu luottokortti on luottokortti, joka nimensä mukaisesti on tarkoitettu käytettäväksi matkoilla. Matkailijaa varten paras luottokortti on tottakai se, joka palvelee tarpeita parhaimmalla mahdollisella tavalla. Matkaluottokortteja on saatavilla useita erilaisia, monien eri luotonmyöntäjien tarjoamana, joten jokaiselle varmasti löytyy parhaiten sopiva vaihtoehto.

Matkustajille tarkoitettuja luottokortteja on moniin erilaisiin tarkoituksiin suunnattu. Niin työmatkoja tekevälle bisnesmiehelle, perheen kanssa lomailevalle vanhemmalle, kuin innokkaalle seikkailijalle, joka matkustelee ympäri maailmaa.

Tutustu luottokortit.org sivuston tarjoamaan pikaoppaaseen ja löydät parhaiten tarpeisiisi sopivan luottokortin helposti.

Luottokortin matkavakuutus mukanasi

Matkavakuutus on yksi tärkeistä muistettavista matkalle lähtiessä. Joskus matkavakuutuksen hankkiminen voi unohtua, kuten myös sen voimassaolon tarkistaminen. Luottokortin mukana tuleva matkavakuutus onkin loistava ominaisuus, sillä näin sinulla on matkavakuutus varmasti aina mukanasi.

Luottokorteissa on erilaisia matkavakuutuksia, mutta yleensä niiden tarjoama vakuutus kattaa:

Korvauksen matkatavaran katoamisesta tai myöhästymisestä
Korvauksen lennon myöhästymisestä
Korvauksen jos joudut matkan aikana onnettomuuteen
Korvauksen matkan peruuntuessa esimerkiksi sairastumisen tai lentoyhtiön vuoksi
Lakineuvontaa tai lääketieteellistä apua ja neuvoja

Jotta matkavakuutus olisi voimassa, vaatii yleensä luottokorttiyhtiö matkan maksamista kokonaisuudessaan luottokortin luotto-ominaisuudella.

Luottokorttien tarjoamien matkavakuutusten ehdot kannattaakin lukea tarkoin, ennen matkalle lähtöä. Näin tiedät mitä kaikkea luottokorttisi tarjoama matkavakuutus kattaa.

Luottokortit tarjoavat lisäpalveluita ja pääsyä loungeen lentokentillä

Parhaat luottokortit matkustamiseen tarjoavat monia elämää helpottavia palveluita. Monissa luottokorteissa on ominaisuutena pääsy lentokentän loungeen joko halvemmalla hinnalla, tai jopa maksutta.

Myös monet lentoyhtiöt, kuten Finnair tarjoavat yhteistyössä korttiyhtiöiden kanssa luottokortteja. Finnair tarjoaa sekä Visan, että Mastercardin kanssa yhteistyössä luottokortteja, joiden avulla pisteiden kerääminen on helpompaa ja etuja, kuten loungeen pääsyn voi lunastaa tällä kortilla.

Lentoyhtiö SAS tarjoaa oman luottokortin, johon kuuluu pääsy SAS:n loungeen lentokentällä. Loungeen pääsyn lisäksi luottokortilla kerättyjä bonuspisteitä on mahdollista käyttää erilaisiin lisäpalveluihin lentokentällä tai lentoyhtiöllä, kuten korottamaan matkustusluokkaa.

Kerätyt pisteet mahdollistavat myös lentolippujen ostamisen. Esimerkiksi Bank Norwegian tarjoaa luottokorttia, jonka käytöllä kertyneitä pisteitä voi käyttää Norwegian lentoyhtiön lentolippujen ostamiseen.

Concierge-palvelut

Varsinkin erilaisissa VIP luottokorteissa on usein mukana laadukas concierge-palvelu, jonka ansiosta matkasta saadaan rentouttavaa ja ennen kaikkea helppoa. Concierge-palvelun avulla voidaan puolestasi etsiä alueen parhaimmat tapahtumat ja laadukkaimmat ravintolat, sekä jopa järjestää sinulle pääsy yökerhoihin ja klubeille.

Conciergen avulla saat tarvittaessa myös selvitettyä lähimmän kahvilan tai pesulan sijainnin. Concierge on siis kuin henkilökohtainen apulainen, luottokortissasi. Sinun tehtäväksesi jää siis vain nauttia huolettomasti matkastasi ja rentoutua parhaiden palveluiden äärellä.

Concierge palvelusta on erityisesti apua matkustettaessa uuteen maahan tai kaupunkiin. Jos esimerkiksi kielitaitosi ei kata paikallista kieltä tai paikalliset eivät puhu tarpeeksi hyvin englantia, voi palvelusta olla paljon apua.

Varsinkin American Expressin Platinum -luottokortti on laajalti tunnettu matkaajien keskuudessa, laadukkaasta ja kattavasta concierge-palvelusta.

Valuutanvaihdon palkkiot, sekä muut kulut

Euroalueella matkustettaessa ei valuutan vaihdosta tule kustannuksia ja se on matkaajan kannalta erinomainen asia. Kuitenkin muualla maailmassa matkustettaessa valuutat vaihtelevat usein maittain ja kortilla maksamisessa voi tulla yllättävänkin isoja kuluja. Varsinkin, jos kortilla nostetaan käteistä, voivat kulut nousta suuriksi.

Markkinoiden parhaat luottokortit kuitenkin antavat asiakkaan vaihtaa valuttaa edullisesti, jopa ilman kuluja, sekä nostaa valuuttaa ilman ylimääräisiä maksuja.

Luottokortin käyttäminen matkalla, kotimaan ulkopuolella matkustettaessa on siis maksutonta. Osa luottokorteista mahdollistaa ilmaiset käteisnostot, mutta valuutan vaihtamisesta veloitetaan palkkio.

Joidenkin luottokorttien kustannukset voivat kuitenkin olla pahimmillaan jopa 3% valuutan vaihtamisesta, sekä 4%-5% käteisnoston arvosta. Vertailumme avulla löydätkin edullisimman ja parhaimman vaihtoehdon matkaasi varten.

Muista myös ottaa huomioon vertailua tehdessä kortteihin sisältyvät mahdolliset matkavakuutukset, vuosimaksut, sekä erilaisten bonuspisteiden kerääminen ja muut hyödylliset edut.

Eri pankkien veloittamat maksut pankkiautomaatin käytöstä

Luottokorttiin sisältyvät maksuttomat nostot käteisautomaatilla eivät välttämättä koske jokaista automaattia. Luottoyhtiöt tekevät yhteistyötä eri pankkien kanssa ja ulkomailla on usein monia erilaisia pankkiautomaatteja.

Kannattaa tarkistaa, minkä yhtiön automaateista voit nostaa edullisimmin tai jopa kuluitta käteistä. Pahimmillaan väärän automaatin valitessa voi pankkiautomaatti veloittaa jopa 3% käteisnoston arvosta.

Myös ostoksia tehdessä kannattaa olla tarkkana sillä jos maksupääte kysyy haluatko maksaa omassa (euroissa), vai paikallisessa valuutassa (kuten dollareissa tai kruunuissa). Kannattaa aina valita paikallinen valuutta, jolloin luottokorttiyhtiö laskee puolestasi edullisen valuuttakurssin.

Vinkkejä luottokortin käyttöön matkoilla

Matkalle kannattaa aina ottaa mukaan useampi luottokortti. Näin varmistat että mukanasi on aina toimiva luottokortti. Esimerkiksi, jos yhden kortin tiedot tai itse kortti varastetaan tai katoaa, on silti mukanasi kortti, jolla voit tehdä ostoksia ja nostaa käteistä.

Kun teet käteisnostoja, kannattaa olla tarkkana, millainen pankkiautomaatti on.

Jos automaatin kunto näyttää huonolta ja se sijaitsee oudossa paikassa, kannattaa välttää sen käyttöä. Luottokortin tiedot on mahdollista menettää käyttämällä peukaloitua tai väärennettyä automaattia.